Op goede ideeën hoef je niet te broeden.

Ze zitten al in je.

Hoe zou het zijn om een kort lijntje te hebben met een diepere bron van inspiratie? Je innerlijke stem, misschien je onderbewuste of je intuïtie. Schrijven is een creatief proces, waarbij je - als je het échte verhaal op wilt schrijven - met regelmaat naar binnen mag keren. 


Soms zit je helemaal in de flow en is er niks of niemand die jou kan tegenhouden in je schrijfproces. Fantastisch! De dagen zijn te kort om alle woorden die in je hoofd zingen een plek te geven op het papier.


Er zijn ook andere dagen. Dagen waarop je niet weet waar je moet beginnen. Dagen waarop je geen idee hebt wat de kern van jouw verhaal is, of hoe je een brug kunt maken tussen dat ene en dat andere hoofdstuk. Of hoe je verder moet met je blog. Dagen waarop je denkt: 'Wie ben ik eigenlijk om dit te schrijven?'.


Op die dagen kun je wel wat hulp gebruiken om die innerlijke criticus te sussen. Ik help je graag.Laat je tijdens een online inspiratiesessie in een meditatieve setting door mijn stem leiden naar jouw eigen stem. De kracht van creativiteit

 In mijn eigen schrijfproces maak ik gebruik van creatieve oefeningen, waardoor ik inmiddels een kort lijntje heb met mijn muze. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om - naast het direct werken aan mijn boek - in contact te komen met dieperliggende kennis. Om verbinding te maken met een innerlijk weten, een weten wat zich tijdens het schrijven niet altijd laat zien. Ik weet inmiddels dat wanneer ik de tijd neem om naar binnen te keren, ik een bijzondere bron van inspiratie vind. De creatieve oefeningen die ik de afgelopen jaren leerde deel ik nu graag met jou tijdens inspiratiesessies.

Verbind je ook met jouw muze

Leer je muze kennen en maak het jezelf makkelijker om je verhaal op te schrijven. Je kunt input krijgen voor je boek of andere content die je wilt schrijven, maar het hoeft niet. Dat wat er op dat moment gezien wil worden, zal zich laten zien. Een sessie dus om je op een diepe laag met jezelf te verbinden. Even uit de schrijfmodus en uit je hoofd, in verbinding met je muze, jouw diepe bron van inspiratie. 


Vaak kennen we onze innerlijke criticus maar al te goed. De stem in ons hoofd die ons vertelt wat we allemaal moeten doen, of juist niet horen te doen. Maar wist je dat jouw liefdevolle innerlijke stem - die ik dus je muze noem - je vaak iets anders vertelt? Die vertelt je het échte verhaal. Het verhaal dat jouw lezer wil lezen. 


In de inspiratiesessie ga jij daarom:


  • op je eigen manier in contact komen met jouw unieke stem
  • schrijven en tekenen toepassen in jouw schrijfproces
  • je uitdagingen in het schrijven in de ogen aankijken


Iedere sessie sluit je af met concrete input waar jij mee aan de slag kunt. Zo blijft het niet bij voelen, maar ga je ook naar doen (oftewel: naar schrijven).

De volgende sessie is op maandag 17 oktober van 13.00 - 15.30u

FAQ

Ik schrijf geen boek. Kan ik toch meedoen?


De sessies zijn interessant voor iedereen die zich bezig houdt met schrijven. Of je nu aan een non-fictie boek werkt of content schrijft: je muze wil je leren kennen.

Wat is de tijdsinvestering?


De sessie duurt circa 2,5 uur. Het is fijn om na de tijd ruimte in je agenda te hebben, zodat je de inspiratie vanuit de sessie op je in kan laten werken.

Ik kan niet goed tekenen. Kan ik meedoen?


Absoluut! Het zal je niet verbazen dat het in deze sessies gaat over het proces. Oordelen over wat er op papier komt te staan, laten we achterwege.

Ik kan niet deze keer. Komen er meer sessies?

Jazeker, er worden nieuwe sessies gepland. Zowel op locatie als online. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan even een mail.

Wat anderen zeggen

Rachel Felix


Wauw! Wat een geweldig eenvoudige en daardoor zo krachtige sessie. Mij had je aan het huilen omdat er echt diepere dingen gezegd en gezien werden. Heel helend en inspirerend, door de opzet en door jou fijne, kalme en daadkrachtige energie. Dankjewel!

Laila de Miranda


Wat een mooie (en intense sessie) was het! Heel erg mooi hoe je, zelfs online, de ruimte creëert om veilig los te kunnen laten en te vertrouwen op (het onbekende) dat nog komen gaat. Ik merkte dat ik in het begin heel erg los moest komen van de "doe ik het wel goed", "klopt het wel" gedachten, maar bleek uiteindelijk echt ontzettend fijn.

Annelies


Behalve dat de workshop me mooie inzichten gaf, vond ik het ook fijn om te doen. Je hebt een fijne stem om naar te luisteren, ik voelde me volledig op mijn gemak en door je kleine opmerkingen tussendoor had ik ook het vertrouwen dat ik het goed deed. Dit ‘muze-schrijven’ ga ik zeker vaker doen!

De volgende sessie is op maandag 17 oktober van 13.00 - 15.30u

Ellen Postma

Datum

8 juli 2022
Ellen Postma

Kosten

€35,-

Ellen Postma

Tijdstip

10.30 - 12.00
Ellen Postma

Locatie

Online

Kun je niet de volgende keer?

Ik hou je graag op de hoogte over de volgende

50%
Dat wil ik
Your information is safe with us

De inspiratiesessies zijn onderdeel van SCHRIJFKRACHT, een programma waarin je in individuele sessies wordt begeleid bij het schrijven van jouw boek. De komende tijd bied ik deze sessies ook buiten het programma aan, zodat je kennis kunt maken met mijn methode. Wil je weten of het SCHRIJFKRACHT-programma ook iets is voor jou? Je leest er alles over op de SCHRIJFKRACHT pagina.

Laat je onderbewuste spreken en geef je ideeën een kans