Vijf dagen.

Online. 

Samen schrijven.

Dit is:


De zomereditie van De Schrijfclub

Inmiddels is De Schrijfclub een paar maanden onderweg en wordt er op donderdagen flink geschaafd en geschuurd aan verhalen. Nu de dagen lang zijn en de vakantieperiode zich aandient, is het tijd voor een allereerste zomer-editie van De Schrijfclub.


Van 7 t/m 11 augustus heb je een vrijbrief om onder te duiken in je eigen schrijfkamer (of tuin) en vijf uur per dag te werken aan je schrijfsels. Tijdens twee sessies per dag verblijd ik je met schrijfopdrachten, voorleesoefeningen en leesmateriaal. Zo kom je steeds meer in de stemming en maak je een flinke sprint met dat wat jij in de wereld wilt brengen. Voorafgaand aan de week ontvang je een paar e-mails van me boordevol schrijftips - van rituelen tot actief schrijven - zodat je alles uit deze zomereditie kunt halen.


Samen schrijven

Tijdens de zomereditie van De Schrijfclub krijg je de kans om de pen weer serieus op te pakken. Én om die in het seizoen daarna op het papier te houden. Niet alleen omdat je tijdens deze week andere schrijvers ontmoet en van hun schrijfproces leert; óók omdat je steeds meer helderheid krijgt in de lijn van jouw verhaal. 


Daarvoor gaan we samen schrijven. Niet samen-samen, maar wel samen. Iedere ochtend checken we in op Zoom, deel ik een fijne tekst met je of starten we met een schrijfopdracht. Dat opent de geest. Daarna is het schrijven geblazen en nemen we een diepe duik in onze eigen schrijfsels. Ieder voor zich met de mogelijkheid om kort met me te sparren. Na 2,5 uur werken breien we er een einde aan en kijken we vooruit naar de volgende sessie. 

De zomereditie van De Schrijfclub op een rij

✍🏼 Over de online schrijfsessies

De sessies zijn van 09.30 - 12u


 • Iedere sessie start met een schrijfoefening waarbij je werkt aan je schrijftechnieken
 • In een kleine groep deel je met mede-schrijvers wat je gaat doen deze sessie
 • Je schrijft twee uur aan je eigen werk
 • Tijdens een (of meerdere) van de sessies check je een kwartier lang een-op-een in bij mij met een vraag  
 • Je sluit af met een concrete actie voor de volgende sessie
 • Je kunt deze week een individuele coachsessie bij me boeken voor €75,-

✍🏼 Toegang tot de besloten community

Gedurende deze week krijg je toegang tot de besloten community


 • Voorafgaand aan de week stel je hier jezelf en je verhaal voor
 • Je hebt laagdrempelig contact met andere schrijvers
 • Je leest de teksten die ik met je deel terug
 • Je vindt hier je proeflezers
 • Je stelt hier je vragen over bijvoorbeeld het uitgeefproces
 • Bonus: toegang tot de eerste opdracht van het SCHRIJFKRACHT-programma (hiermee bouw je aan het fundament van je boek)
 • En wat er al niet meer zal ontstaan in deze community 🌱


Favicon Ellen Postma

Manouck Kwakernaat

Auteur

'Het is heel waardevol om van andere deelnemers en hun proces te leren.' 

'Ik zou de schrijfclub aanbevelen aan schrijvers die willen werken aan hun schrijfstijl, op zoek zijn naar een plek waar ze hun teksten kunnen voorlezen om feedback te ontvangen en willen verbeteren.'
Claudie de Cleen
€ 165,-

Schuif je aan de schrijftafel aan?

Wil je deze zomer een week lang jouw boek bovenaan je prioriteitenlijst zien staan? Stuur me een e-mail met je aanmelding. Ik kijk ernaar uit om jou en je verhaal te ontmoeten.
Favicon Ellen Postma

Esther Everse

Auteur

'Ellen kijkt niet alleen naar je tekst maar ook met een open blik naar de schrijver en de situatie die daar achter schuilt. 

 Vanuit daar coacht ze je op een fijne relaxte manier in je verdere ontdekkingsreis naar hoe je jouw verhaal boekwaardig kunt maken.

De zomereditie van de Schrijfclub is van 7 t/m 11 augustus

FAQ

Ik schrijf geen boek. Kan ik toch meedoen?


Zeker. De sessies zijn interessant voor iedereen die zich wil onderdompelen in zijn/haar schrijfsels, met focus en inspiratie. Je kunt werken aan een boek, maar ook gedichten, een essay of een blogserie. Je hoeft nog niet begonnen te zijn. De opdrachten en het samenzijn tijdens de week helpen je namelijk om je pen te scherpen en je ideeën te stroomlijnen.

Wat is de tijdsinvestering?


De sessies duren 2,5 uur per keer. Daarnaast kun je in de middag door met schrijven en bij behoefte een individuele coachsessie bij me boeken.

Ik wil individuele feedback. Kan dat?


Tijdens deze week plan ik een kwartier met je in. Tijdens dat kwartier kun je jouw vragen stellen of een stukje van je tekst met me delen. In de middagen is er meer ruimte voor individuele feedback. 

Ik kan alle dagen. Kan ik de sessies ook terugkijken?


Alle sessies van deze editie worden opgenomen en blijven een week beschikbaar. Zo kun je op je eigen moment verder met de oefeningen.

Wat anderen zeggen over De Schrijfclub

Manouck Kwakernaat


Door De Schrijfclub heb ik de mogelijkheid om samen met andere deelnemers te sparren over onze teksten. Naast dat het een mooie 'stok achter de deur is' om aan je eigen schrijven te werken, helpt het ook om door middel van de feedback inspiratie op te doen om je teksten nog wat pakkender te herschrijven. 

Annemarijn Bruins


De Schrijfclub helpt mij om in mijn schrijfproces te blijven. Ik raak geïnspireerd door de oefeningen en haal daar nieuwe inzichten uit die mij weer helpen bij het schrijven. Het geeft richting en focus. Daarnaast is het fijn om in een groep het schrijfproces te kunnen delen!

Rachel Felix


Het werkt ook heel goed om even te vertellen wat je gaat doen die ochtend. Ik zat er helemaal in. Heel fijn.

Melanie Otten


Ik gunde mezelf nu eindelijk de tijd om te schrijven. 

Ellen Postma

Datum

7 t/m 11 augustus

Ellen Postma

Kosten

€165,-

Ellen Postma

Tijdstip

09.30 - 12.00 en 13.30 - 16.00
Ellen Postma

Locatie

Online

Heb je de week inmiddels al leeggeroosterd?