Mijn achtergrond

Als schrijver & avonturier

Ellen Postma

van docent in het hoger onderwijs naar een locatie onafhankelijk bestaan


Een uit de hand gelopen sabbatical

Mijn weg was (en is :-)) soms een harde leerschool. Toch had ik er geen stap van willen missen.

Nu ik ervoor gekozen heb om locatie onafhankelijk werk te creëren, voel ik weer hoe spannend het is om voor iets nieuws te kiezen. De jas past, maar wringt nog wel. Een diep gevoel van geluk wisselt zich af met angst. 


Maar het klopt. 


Ik kende een tijd waarin ik keuzes maakte die me bij mezelf verwijderde. Dat kan ik met de kennis van achteraf zeggen, natuurlijk. Ik werkte als docent in het hoger onderwijs, een baan die eigenlijk heel goed bij me paste. Toch belandde ik na acht jaar docentschap in een burnout. 


Daarom nam ik in 2018  een sabbatical van mijn baan, kocht een camper en ging op pad in Europa. Op verkenningstocht met mezelf :-) 


Langzaam maar zeker vond ik mijn weg, naar mezelf én naar de ander. De reis is nog altijd gaande en op deze blog deel ik mijn verhalen met je. Ze gaan over groei, vertrouwen en locatie onafhankelijk werken


Het is mijn overtuiging dat wanneer je de tijd en ruimte neemt om jezelf te leren kennen, jij jezelf krachtig in deze wereld kunnen zetten. Zelfkennis staat aan de basis van persoonlijk leiderschap. En met een goede portie persoonlijk leiderschap kan je de keuzes maken die jou daadwerkelijk dienen.


Daarom deel ik naast de verhalen op deze website ook mijn tips met je om jouw persoonlijk leiderschap te vergroten. Dat doe ik door programma's & software van drie hele gave Nederlandse partijen met je te delen :-) Zodat ook jij jouw locatie onafhankelijke bestaan kan creëren.

Locatie onafhankelijk werken

mijn drie tips voor jou

Lifecrafting Instructor

XII WAVES Acadamy

De XII WAVES Acadamy is in de zomer van 2020 op mijn pad gekomen. Ik was op zoek naar een opleiding die me kon ondersteunen bij mijn persoonlijk groei & leiderschap. 


De opleiding tot Lifecrafting Instructor die Michel & Sjanett aanbieden voelde als een fijne match. Door het volgen van de opleiding kreeg ik de tools in handen om mijn dromen in de werkelijkheid te brengen.

Locatie onafhankelijk werken

meetings in the sun

In het voorjaar van 2021 kwam ik Alex van Meetings in the Sun tegen op Ibiza. We deelden ons verhaal over ons locatie onafhankelijke bestaan.


Alex vertelde me over de workations & retreats die ze organiseert. Ik was onder de indruk! Wat een power en wat een passie om haar boodschap over het vrije leven te verspreiden. Ik volgde haar programma en voelde: ik mag door.
Tornado Tools

tornado tools

Toen ik me ging verdiepen in hoe ik een website kon bouwen die ook daadwerkelijk bezoekers zou trekken, kwam ik uit bij de Tornado Tools van de IMU.


De IMU komt met drie gave software tools. Als je online iets wilt opzetten, laat het je dan door Tonny & Martijn leren. Naast waardevolle kennis komen ze met goede online programma's en simpele s

mijn verhalen over groei in 3 woorden:


#zelfonderzoek 

#vertrouwen

#onderweg

een klein kijkje in het verleden

Gezondheidswetenschapper

gezondheidswetenschapper

In 2010 behaalde ik mijn mastergraad in de Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. 

Sportkunde

docent sportkunde

Van 2010 tot en met 2018 was ik docentonderzoeker aan de Hanzehogeschool in Groningen.
Lifecrafting Instructor

lifecrafting coach

In 2020 startte ik met de opleiding tot Lifecrafting Instructor aan de Twelve Waves Academy.
Schrijversvakschool Groningen

Schrijversvakschool 

Sinds 2015 volg ik diverse schrijfcursussen bij de Schrijversvakschool in Groningen.
Ellen Postma

Verbinden?

Je vindt meer over me op LinkedIn.
arrow_drop_up arrow_drop_down