SCHRIJFKRACHT

Het idee opvatten om een boek te schrijven is niet moeilijk. Beginnen met het uitwerken van de eerste concepten gaat ook velen goed af. Een hoofdstuk of twee, misschien drie schrijven: ook dat lukt. Maar dan? Je zal niet de eerste zijn die na een vliegende start het schrijven van een boek steeds iets verder af laat zakken op de prioriteiten lijst.


En dat is niet vreemd.


Een boek schrijven is simpelweg een flinke klus. Maar wel een belangrijke, anders was je er niet aan begonnen. Jij hebt iets te vertellen, een verhaal dat de wereld in mag. Maar: hoe verbind je je met de lijn van je verhaal? En hoe breng je structuur aan? En niet te vergeten: hoe blijf jij schrijven én zorg je ervoor dat je klant straks niet kan stoppen met lezen?

Ik zet jou in je schrijfkracht

Ik zie de lijn van een verhaal. Voel aan wat de structuur en volgorde van een verhaal mag zijn. Acht jaar lang begeleidde ik studenten in het schrijfproces van hun scriptie. Door de schrijfopleidingen die ik de laatste jaren volgde, kwamen daar andere stukken bij, zoals essays, korte verhalen of boeken. Op dit moment werk ik aan twee boeken en schrijf ik blogs. 


Deze ervaringen in combinatie met mijn aardse karakter maken mij een sterke schrijfpartner. Het is mijn kracht om te luisteren en te voelen of jouw verhaal om verdieping, structuur of speelsheid vraagt. In onze sessies breng ik rust in je schrijfproces, zodat je daarna met volle vaart vooruit kan. 

Locatie onafhankelijk werken

Samen met Ellen werk ik aan het boek wat ik graag wil uitgeven. De inhoud die in mijn hoofd en ervaringen zitten, vertaalt zij naar pakkende woorden en nog belangrijker: een fijne structuur. 

Alex Malone

In de sessies van SCHRIJFKRACHT zorgen we ervoor dat jouw verhaal daadwerkelijk wordt opgeschreven. En niet zoals bij vele anderen als een project op de boekenplank blijft liggen. Als jij je met mij verbindt, verbind je je met jouw verhaal. Door mijn begeleiding heb je een stok achter de deur én iemand die op inhoud en lijn met je meedenkt.

Schrijfcoaching
Annemarijn Bruins
Ellen Postma

COACH SESSIES 

In iedere sessie bespreken we jouw tekst en/of de ontwikkeling van je boek. Vaak gaat de eerste sessie over de structuur van je boek. Jij bereidt je voor met vragen of thema's waar je over wilt sparren. Voorafgaand aan de sessie stuur je mij de tekst die je wilt bespreken (max. 4000 woorden). Ik neem een uur de tijd jouw tekst te lezen en van feedback te voorzien. Tijdens de sessie deel ik dit met je en krijg je tips over het aanbrengen van structuur in je boek of schrijfproces en tools die je kan gebruiken tijdens het schrijven. Als jouw proces erom vraagt, bouwen we een korte schrijf- of meditatie-oefening in. Na iedere sessie krijg je een concrete opdracht mee voor de volgende keer.

Ellen Postma

TOEGANG TOT DE SCHRIJFCLUB 

In de tweewekelijkse schrijfclub verbind je je met andere schrijvers en werken we 2,5 half uur in samen aan eigen werk. We checken in op Zoom, ik deel een fijne tekst met je of start met een meditatie. Dat opent de geest. Daarna is het schrijven geblazen en nemen we een diepe duik in onze eigen schrijfsels. Ieder voor zich met de mogelijkheid om kort met me te sparren. Na twee uur werken breien we er een einde aan. 

Ellen Postma

TOEGANG TOT DE BESLOTEN COMMUNITY

Je wordt onderdeel van een schrijvende community waarin je laagdrempelig contact hebt met andere schrijvers. In deze community deel ik de voorleesteksten, kun jij je proeflezers vinden en je vragen stellen over het uitgeefproces. 

Ellen Postma

 TUSSENTIJDS CONTACT VIA WHATSAPP

Tussen onze sessies door hebben we 1-op-1 contact via  whatsapp. Stel me je vragen, deel parels van zinnen, vier je successen met me en natuurlijk: zoek afleiding als je even geen inspiratie hebt. Ik verblijd je met korte schrijfopdrachten, zodat je ook zonder concrete ideeën aan je boek kan werken.

Ellen Postma

Ben je uitgeschreven? Dan krijg redigeer ik je manuscript een keer voor je van begin tot eind. De fouten gaan eruit en je krijgt nog laatste suggesties om het te verbeteren. Daarna kun jij het nog een keer herschrijven alvorens je met je manuscript richting een corrector gaat.

Ellen Postma

UITGEEFGESPREK

Als je manuscript klaar is, dien je nog een reis te maken door de wondere wereld van uitgeven. In een adviesgesprek maak ik je wegwijs in die wereld, zodat jij de keuzes kunt maken die het beste passen bij jou en jouw boek.

Een half jaar

€1550,-

€1225,-

*exclusief BTW

*betaling in zes termijnen van €225,- mogelijk

  • Vijf keer schrijfcoaching (1x p/m)
  • Toegang tot De Schrijfclub
  • Persoonlijk whatsapp-contact
  • Complete redactieronde na voltooing manuscript* 
  • Adviesgesprek over uitgeven

Een jaar

€2550,-
€2225,-
*exclusief BTW

*betaling in twaalf termijnen van €200,- mogelijk

 • Tien keer schrijfcoaching (1x p/m)
 • Toegang tot De Schrijfclub
 • Persoonlijk whatsapp-contact
 • Complete redactieronde na voltooing manuscript* 
 • Adviesgesprek over uitgeven
*Tot 30.000 woorden. Daarna volgt een meerprijs van €75,- per 5.000 woorden.

Strategie boeksessie

€225,-

*exclusief BTW

  • Een sessie van 1,5 - 2 uur
  • Voorbereiding o.b.v. vijf vragen per mail
  • Na de sessie ontvang je een samenvatting + advies over je volgende stap
  • 10% korting op het SCHRIJFKRACHT-programma

Gloria


Ellen durfde mij op een eerlijke én toegankelijke manier te vertellen wat er sterk en minder sterk was aan mijn teksten. Ook merkte ik direct dat zij veel verstand heeft van hoe je een goed verhaal schrijft, waardoor ik haar feedback na één kennismaking al erg serieus nam. Ik kijk uit naar de volgende sessies om uiteindelijk, in samenwerking, een succesvol boek neer te zetten.
Margot

Na het schrijven van mijn boek en het meerdere keren doornemen van het hele manuscript liep ik vast. Omdat ik persoonlijk betrokken was, kon ik op een gegeven moment niet meer objectief naar de tekst kijken. Naast grammatica, spelling, interpunctie en zinsopbouw heeft Ellen me geholpen naar de consistentie van de verhaallijn te kijken. Ook heb ik heldere tips gekregen over hoe ik mijn schrijfstijl kan verbeteren. De redactie van Ellen is voor mij een nuttige en stimulerende inbreng geweest. Het helpt me te blijven groeien in mijn schrijverschap.

Klaar voor de volgende stap?