SCHRIJFKRACHT

zó komt jouw verhaal tot leven

Het idee opvatten om een boek te schrijven is niet moeilijk. Beginnen met het uitwerken van de eerste concepten gaat ook velen goed af. Een hoofdstuk of twee, misschien drie schrijven: ook dat lukt. Maar dan? Je zult niet de eerste zijn die na een vliegende start het schrijven van een boek steeds iets verder af laat zakken op de prioriteiten lijst.


En dat is niet vreemd.


Een boek schrijven is simpelweg een flinke klus. Maar wel een belangrijke, anders was je er niet aan begonnen. Jij hebt iets te vertellen, een verhaal dat de wereld in mag. Maar: hoe verbind je je met de lijn van je verhaal? En hoe breng je structuur aan? En niet te vergeten: hoe blijf je schrijven én zorg je ervoor dat je klant straks niet kan stoppen met lezen?

Ik zet jou in je schrijfkracht

Ik zie de lijn van een verhaal. Voel aan wat de structuur en volgorde van een verhaal mag zijn. Acht jaar lang begeleidde ik studenten in het schrijfproces van hun scriptie. Door de schrijfopleidingen die ik de laatste jaren volgde, kwamen daar andere stukken bij, zoals essays, korte verhalen of boeken. Op dit moment schrijf ik  aan twee boeken en coach ik anderen in hun schrijfproces. 


Deze ervaringen in combinatie met mijn aardse karakter maken mij een sterke schrijfpartner. Het is mijn kracht om te luisteren en te voelen of jouw verhaal om verdieping, structuur of speelsheid vraagt. In onze sessies breng ik rust in je schrijfproces, zodat je daarna met volle vaart vooruit kan. 

Locatie onafhankelijk werken

Samen met Ellen werk ik aan het boek dat ik graag wil uitgeven. De inhoud die in mijn hoofd en ervaringen zitten, vertaalt zij naar pakkende woorden en nog belangrijker: een fijne structuur. 

Alex Malone

Waarom SCHRIJFKRACHT?

In de sessies van SCHRIJFKRACHT zorgen we ervoor dat jouw verhaal daadwerkelijk wordt opgeschreven. En niet zoals bij vele anderen als een project op de boekenplank blijft liggen. Als jij je met mij verbindt, verbind ik me met jouw verhaal. Door mijn begeleiding heb je een stok achter de deur én iemand die op inhoud en lijn met je meedenkt.

Schrijfcoaching

'Dit is precies wat ik nodig heb. Ik vind de focus en richting heel fijn. Mijn verhaal zit er wel, maar het is vooral het beeldend schrijven, de structuur van het boek opzetten en de lezer meenemen in mijn verhaal wat ik nu bij Ellen leer. Ik krijg precies die handvatten die mij verder opweg helpen om mijn boek te fine tunen en tot een groot succes te maken.’

Annemarijn Bruins

Wat krijg je bij SCHRIJFKRACHT?

Ellen Postma

COACHSESSIES 

In iedere sessie bespreken we jouw tekst en/of de ontwikkeling van je boek. Vaak gaat de eerste sessie over de structuur van je boek. Jij bereidt je voor met vragen of thema's waar je over wilt sparren. Voorafgaand aan de sessie stuur je mij de tekst die je wilt bespreken (max. 4000 woorden). Ik neem de tijd om jouw tekst te lezen en van feedback te voorzien. Tijdens de sessie deel ik dit met je en krijg je tips over het aanbrengen van structuur in je boek of schrijfproces en tools die je kan gebruiken tijdens het schrijven. Als jouw proces erom vraagt, bouwen we een korte schrijf- of meditatie-oefening in. Na iedere sessie krijg je een concrete opdracht mee voor de volgende keer.

Ellen Postma

TOEGANG TOT DE SCHRIJFCLUB 

In de tweewekelijkse schrijfclub verbind je je met andere schrijvers en werken we 2,5 half uur in samen aan eigen werk. We checken in op Zoom en starten met een schrijfoefening. Daarna is het schrijven geblazen en nemen we een diepe duik in onze eigen schrijfsels. Ieder voor zich met de mogelijkheid om kort met me te sparren. Na twee uur werken breien we er een einde aan. 

Ellen Postma

TOEGANG TOT DE BESLOTEN COMMUNITY

Je wordt onderdeel van een schrijvende community waarin je laagdrempelig contact hebt met andere schrijvers. In deze community vind je de online training met video's en opdrachten, kun jij je proeflezers vinden en je vragen stellen over het uitgeefproces. 

Ellen Postma

 TUSSENTIJDS CONTACT VIA WHATSAPP

Tussen onze sessies door hebben we 1-op-1 contact via  whatsapp. Stel me je vragen, deel parels van zinnen, vier je successen met me en natuurlijk: zoek afleiding als je even geen inspiratie hebt. Ik verblijd je met korte schrijfopdrachten, zodat je ook zonder concrete ideeën aan je boek kunt werken.

Ellen Postma

REDACTIERONDE

Ben je uitgeschreven? Dan krijg redigeer ik de tekst die we in onze sessies hebben besproken (max. 30.000 woorden). De fouten gaan eruit en je krijgt nog laatste suggesties om het te verbeteren. Daarna kun jij het nog een keer herschrijven alvorens je met je manuscript richting een corrector gaat.

Ellen Postma

UITGEEFGESPREK

Als je manuscript klaar is, dien je nog een reis te maken door de wondere wereld van uitgeven. In een adviesgesprek maak ik je wegwijs in die wereld, zodat jij de keuzes kunt maken die het beste passen bij jou en jouw boek.

KLAAR OM TE SCHRIJVEN?

KIES JOUW SCHRIJFKRACHT PROGRAMMA

Meest gekozen

De diepe duik

€445,- / mnd

*exclusief BTW

*traject wordt eenmalig gefactureerd

  • Een half jaar lang intensief samenwerken aan jouw boek
  • Vijf schrijfcoachingsessies (incl. coachingsopdrachten)
  • Toegang tot de tweewekelijkse Schrijfclub
  • Toegang tot de community
  • Persoonlijk whatsapp-contact gedurende het traject
  • Redactieronde na voltooing manuscript* 
  • Adviesgesprek over uitgeven & vormgeven

Aftasten

€385,- / mnd
*exclusief BTW
 • Een schrijfcoachingsessie (incl. coachingsopdracht)
 • Toegang tot de tweewekelijkse Schrijfclub
 • Toegang tot de community
 • Persoonlijk whatsapp-contact gedurende de maand
 • Incl. adviesgesprek over uitgeven & vormgeven
 • Per maand opzegbaar

*Tot 30.000 woorden. Daarna volgt een meerprijs van €75,- per 5.000 woorden.

Wat anderen zeggen:

Gloria van Breukelen


Ellen durfde mij op een eerlijke én toegankelijke manier te vertellen wat er sterk en minder sterk was aan mijn teksten. Ook merkte ik direct dat zij veel verstand heeft van hoe je een goed verhaal schrijft, waardoor ik haar feedback na één kennismaking al erg serieus nam. Ik kijk uit naar de volgende sessies om uiteindelijk, in samenwerking, een succesvol boek neer te zetten.
Margot Wilms

Na het schrijven van mijn boek en het meerdere keren doornemen van het hele manuscript liep ik vast. Omdat ik persoonlijk betrokken was, kon ik op een gegeven moment niet meer objectief naar de tekst kijken. Naast grammatica, spelling, interpunctie en zinsopbouw heeft Ellen me geholpen naar de consistentie van de verhaallijn te kijken. Ook heb ik heldere tips gekregen over hoe ik mijn schrijfstijl kan verbeteren. De coaching van Ellen is voor mij een nuttige en stimulerende inbreng geweest. Het helpt me te blijven groeien in mijn schrijverschap.

Esther Everse


Ellen kijkt niet alleen naar je tekst maar ook met een open blik naar de schrijver en de situatie die daar achter schuilt. Vanuit daar coacht ze je op een fijne relaxte manier in je verdere ontdekkingsreis naar hoe je jouw verhaal boekwaardig kunt maken.
Cindy Vermue

Ellen's feedback is helder en stemt tot nadenken. Het is positief opbouwend en helpt mij om scherp te krijgen welk verhaal ik wil vertellen. Ze durft kritisch te zijn op een fijne manier en tijdens onze 1-op -coachingssessies geeft ze duidelijke handvatten en suggesties. Na deze sessies heb ik direct weer inspiratie om verder te schrijven.

Manouck Kwakernaat


Ellen weet teksten nog meer onder een vergrootglas te leggen, zodat je écht met een versie tevreden kunt zijn waar over alle woorden is nagedacht. Samen werkten we onder andere aan mijn flaptekst. Alle woorden kloppen nu en door de feedback heb ik er alles uit kunnen halen. De flaptekst is pakkend, beeldend en spannend tegelijk. 

Klaar voor de volgende stap?

Laten we beginnen met het bespreken van jouw ideeën