SCHRIJFKRACHT

zó komt jouw verhaal tot leven

Het idee opvatten om een boek te schrijven is niet moeilijk. Beginnen met het uitwerken van de eerste concepten gaat ook velen goed af. Een hoofdstuk of twee, misschien drie schrijven: ook dat lukt. Maar dan? Je zal niet de eerste zijn die na een vliegende start het schrijven van een boek steeds iets verder af laat zakken op de prioriteiten lijst.


En dat is niet vreemd.


Een boek schrijven is simpelweg een flinke klus. Maar wel een belangrijke, anders was je er niet aan begonnen. Jij hebt iets te vertellen, een verhaal dat de wereld in mag. Maar: hoe verbind je je met de lijn van je verhaal? En hoe breng je structuur aan? En niet te vergeten: hoe blijf jij schrijven én zorg je ervoor dat je klant straks niet kan stoppen met lezen?

Ik zet jou in je schrijfkracht

Ik zie de lijn van een verhaal. Voel aan wat de structuur en volgorde van een verhaal mag zijn. Acht jaar lang begeleidde ik studenten in het schrijfproces van hun scriptie. Door de schrijfopleidingen die ik de laatste jaren volgde, kwamen daar andere stukken bij, zoals essays, korte verhalen of boeken. Op dit moment werk ik aan twee boeken en schrijf ik blogs. 


Deze ervaringen in combinatie met mijn aardse karakter maken mij een sterke schrijfpartner. Het is mijn kracht om te luisteren en te voelen of jouw verhaal om verdieping, structuur of speelsheid vraagt. In onze sessies breng ik rust in je schrijfproces, zodat je daarna met volle vaart vooruit kan. 

Locatie onafhankelijk werken

Samen met Ellen werk ik aan het boek wat ik graag wil uitgeven. De inhoud die in mijn hoofd en ervaringen zitten, vertaalt zij naar pakkende woorden en nog belangrijker: een fijne structuur. 

Alex Malone

Waarom SCHRIJFKRACHT?

In de sessies van SCHRIJFKRACHT zorgen we ervoor dat jouw verhaal daadwerkelijk wordt opgeschreven. En niet zoals bij vele anderen als een project op de boekenplank blijft liggen. Als jij je met mij verbindt, verbind je je met jouw verhaal. Door mijn begeleiding heb je een stok achter de deur én iemand die op inhoud en lijn met je meedenkt.

Schrijfcoaching

'Dit is precies wat ik nodig heb. Ik vind de focus en richting heel fijn. Mijn verhaal zit er wel, maar het is vooral het beeldend schrijven, de structuur van het boek opzetten en de lezer meenemen in mijn verhaal wat ik nu bij Ellen leer. Ik krijg precies die handvatten die mij verder opweg helpen om mijn boek te fine tunen en tot een groot succes te maken.’

Annemarijn Bruins

Wat krijg je bij SCHRIJFKRACHT?

Ellen Postma

COACH SESSIES 

In iedere sessie bespreken we jouw tekst en/of de ontwikkeling van je boek. Vaak gaat de eerste sessie over de structuur van je boek. Jij bereidt je voor met vragen of thema's waar je over wilt sparren. Voorafgaand aan de sessie stuur je mij de tekst die je wilt bespreken (max. 4000 woorden). Ik neem een uur de tijd jouw tekst te lezen en van feedback te voorzien. Tijdens de sessie deel ik dit met je en krijg je tips over het aanbrengen van structuur in je boek of schrijfproces en tools die je kan gebruiken tijdens het schrijven. Als jouw proces erom vraagt, bouwen we een korte schrijf- of meditatie-oefening in. Na iedere sessie krijg je een concrete opdracht mee voor de volgende keer.

Ellen Postma

MAANDELIJKSE CREATIEVE GROEPSSESSIES

In deze maandelijkse groepssessies verbind je je met je eigen stemgeluid en het verhaal wat opgeschreven mag worden. De ene keer door een creatieve opdracht, de andere keer door een meditatie en weer een andere keer door een dans. Veelal zal het een combinatie zijn van dit alles. Door mijn aardse aanpak blijf je met beide benen op de grond staan en sluit je iedere sessie af met een concrete tool waar jij mee aan de slag kan. Voor je het weet, stroomt het boek uit je.

Ellen Postma

 TUSSENTIJDS CONTACT VIA WHATSAPP

Tussen onze sessies door hebben we 1-op-1 contact via  whatsapp. Stel me je vragen, deel parels van zinnen, vier je successen met me en natuurlijk: zoek afleiding als je even geen inspiratie hebt. Ik verblijd je met korte schrijfopdrachten, zodat je ook zonder concrete ideeën aan je boek kan werken.

Ellen Postma

REDACTIERONDE

Ben je uitgeschreven? Dan krijg redigeer ik je manuscript een keer voor je van begin tot eind. De fouten gaan eruit en je krijgt nog laatste suggesties om het te verbeteren. Daarna kun jij het nog een keer herschrijven alvorens je met je manuscript de boer op gaat.

Ellen Postma

UITGEEFGESPREK

Als je manuscript klaar is, dien je nog een reis te maken door de wondere wereld van uitgeven. In een adviesgesprek maak ik je wegwijs in die wereld, zodat jij de keuzes kunt maken die het beste passen bij jou en jouw boek.

KLAAR OM TE SCHRIJVEN?

KIES JOUW SCHRIJFKRACHT PROGRAMMA

Een half jaar

€1550,-

€1225,-

*exclusief BTW

  • Vijf coachsessies (1x p/m)
  • Creatieve groepssessie
  • Persoonlijk whatsapp-contact
  • Complete redactieronde na voltooing manuscript* 
  • Adviesgesprek over uitgeven

Een jaar

€2550,-
€2225,-
*exclusief BTW
 • Tien coachsessies (1x p/m)
 • Creatieve groepssessie
 • Persoonlijk whatsapp-contact
 • Complete redactieronde na voltooing manuscript* 
 • Adviesgesprek over uitgeven

*Tot 30.000 woorden. Daarna volgt een meerprijs van €125,- per 10.000 woorden.

Klaar voor de volgende stap?

Laten we beginnen met het bespreken van jouw ideeën