GHOSTWRITING

besteed het schrijven van jouw verhaal uit

Na een paar jaar ondernemerschap is het zover: jij wilt je visie en methode op laten tekenen in een boek. Je zet je in voor een bewuste wereld en hebt helder wat jouw missie is. De volgende stap is om jouw boodschap over bewustzijnsontwikkeling te delen op schrift. Om op een nieuwe manier jouw publiek te inspireren.


Maar: je wilt niet teveel tijd kwijt zijn aan het schrijven van je boek. Jouw tijd wil je besteden aan het verder ontwikkelen van je ideeën en aan het contact met je klanten. Schrijven gaat je goed af, maar het is niet jouw core-business. Toch moet dat verhaal de wereld in, want jij hebt een belangrijke boodschap.

Ik schrijf jouw verhaal

Laat mij je boek schrijven. Ik zie de lijn van een verhaal, voel aan wat de structuur en volgorde mag zijn. Samenwerken met mij betekent dat je een creatief en inhoudelijk proces aangaat met een schrijver die op de hoogte is van de ontwikkelingen in de wereld van groei en bewustzijnsontwikkeling. 


De afgelopen jaren heb ik een prachtig en ook diep proces mogen doormaken. Op deze helende tocht was het de pen die me keer op keer troost bracht. Het maakte me duidelijk dat ik de enige ben die mij kan helen. Vanuit die ervaring én met mijn scherpe pen breng ik nu als ghostwriter verhalen de wereld in over groei.


Het is mijn kracht om te luisteren en te voelen of jouw verhaal om verdieping, structuur of speelsheid vraagt. Mijn aardse karakter brengt rust in onze sessies, zodat jij en je verhaal zich gedragen zullen voelen. Ben je klaar voor vragen die jou opnieuw over je ideeën na laten denken? Want jouw boodschap overdragen naar een groot publiek vraagt dat we nog eens een keer de onderste steen bovenhalen.

Locatie onafhankelijk werken

Ellen werkt op diep niveau aan haar teksten. Ze schrijft niet alleen in woorden, maar ook in energie. Ze maakt het haar verantwoordelijkheid om wat er geschreven moet worden op verschillende levels te snappen, zodat de vertaling klopt en elk woord raakt. 

Alex Malone

Waarom werken met een ghostwriter?

Zodra je je committeert aan een samenwerking met mij, committeer je je aan je boek. Je doet een maandelijkse investering, zowel in tijd als in geld. Met die investering geef je jezelf een partner in de totstandkoming van je boek. In dit geval een partner met een heldere geest. Dus heldere teksten.


Je maakt een bewuste keuze voor het realiseren van jouw boek. Je bent niet langer diegene die na de vliegende start van het boek dat project steeds iets verder af laat zakken op de prioriteiten lijst. Jouw boek is (opnieuw) belangrijk en met de planning die we samen maken, weet je zeker dat jouw boek straks ook daadwerkelijk in de verkoop gaat.


Silvia Brouwer

Ellen is een enorm positief gedreven vrouw. Ze weet zich aan te passen aan de taal van de persoon of mensen tegenover haar. Dat doet ze met respect, gedrevenheid en inhoudelijke kundigheid.

Silvia Brouwer

Wat krijg je bij GHOSTWRITING?

Ellen Postma

EEN BOEKSESSIE VAN TWEE UUR

In iedere boeksessie geef jij input voor een nieuw hoofdstuk of een volgende tekst. Vooraf vertel je mij waar het over gaat, zodat ik me kan voorbereiden door in het thema te duiken. Tijdens de sessie praat jij en luister ik. Soms stel ik je vragen, ter verheldering of verdieping. De sessie neem ik op, zodat ik na de tijd alles opnieuw kan beluisteren.

Ellen Postma

INHOUD VOOR JOUW BOEK

Na iedere boeksessie ontvang je van mij een tekst voor jouw boek. Misschien is het een hoofdstuk, vaker is het een deel ervan. In deze tekst zijn de ideeën die je tijdens de boeksessie met me hebt gedeeld uitgewerkt in jouw stemgeluid. Er is structuur aangebracht in jouw verhaal en er ligt een tekst waarvan jij niet kan wachten om die met de buitenwereld te delen.

Ellen Postma

CORRECTIERONDE

Natuurlijk nemen we de ruimte om de teksten te corrigeren naar aanleiding van jouw feedback. Jij kijkt iedere tekst na en geeft input voor het aanpassen van de tekst. Met jouw input herschrijf ik de tekst en zo komen we stapje voor stapje samen tot jouw verhaal. Vaak is één correctieronde voldoende, maar als de tekst erom vraagt, werken we er langer aan.

Ellen Postma

PERSOONLIJK WHATSAPP-CONTACT

Tussen onze sessies door hebben we contact via whatsapp. Dat betekent dat jij mij spraakberichten kan sturen met nieuwe input voor een hoofdstuk of dat ik jou een bericht stuur met verdiepende vragen om je verhaal beter op te kunnen schrijven. Zowel jij als ik zal in het proces van het schrijven inzichten krijgen die relevant zijn om met elkaar te delen. Ons contact gaat dus verder dan die ene boeksessie. Ik wil jou en jouw stemgeluid leren kennen, dus moedig ik je aan om van je te laten horen.

VRAGEN?

Hoe lang duurt het om mijn boek te schrijven?

Gemiddeld duurt het schrijven van een boek van zo'n 30.000 woorden tussen de zes en negen maanden. Maar: het schrijven van een boek is maatwerk. De uiteindelijke planning is afhankelijk van hoe vaak de sessies gepland worden en in hoeverre de inhoud van je boek nog aangescherpt dient te worden. 

Zit ik vast aan een contract?

Nee, je zit nergens aan vast. Je bepaalt iedere maand of je de volgende maand door wilt gaan met de boeksessies. Je kan op ieder moment een pauze inlassen, waarbij ik één maand pauze (of opzeg) termijn hanteer.

Wordt mijn boek ook geredigeerd?

Je boek wordt met een scherp oog en sterke taal geschreven. Omdat ik het creatieve proces met jou aan ga, ben ik niet degene die het boek ook redigeert. De uiteindelijke redactie zal worden gedaan door de uitgever waar je mee gaat samenwerken. Als je het boek zelf gaat uitgeven, zoeken we binnen jouw of mijn netwerk naar een zelfstandige redacteur.

Wat doe ik als mijn boek af is?

Verkopen, natuurlijk ;-) Maar eerst moet het worden uitgegeven. Daarom besteden we tijdens het schrijfproces samen aandacht aan het vinden van een  uitgever die past bij jou en jouw boek. Ook verkennen we de mogelijkheden om het boek in eigen beheer uit te geven. Als het nodig is, schrijf ik een publicatievoorstel voor je, zodat jij je daarmee tot uitgevers kan richten.

Klaar voor de volgende stap?

Laten we beginnen met het bespreken van jouw ideeën